Privacy

Privacy & Cookieverklaring

Dit privacybeleid is van toepassing op InspiRoute.com.

InspiRoute.com verzamelt en verwerkt niet zelf actief persoonsgegevens. Inspiroute.com is geen webwinkel en doet niet aan affiliate marketing.

Welke gegevens?

Door je bezoek aan InspiRoute.com, door het nalaten van een reactie, het versturen van een e-mail en door het gebruik van cookies (zie verder) deel je bepaalde persoonsgegevens mee.

De persoonsgegevens die je ons (en eventuele derde partijen) meedeelt, zijn:

Jouw IP-adres (anoniem), het type en de versie van jouw navigatiesysteem en de laatst bezochte internetpagina, jouw bezochte pagina’s op onze website, interacties met onze website, locatiegegevens, enz. die worden bijgehouden door Google en ons beschikbaar worden gesteld via Google Analytics.
Je naam, voornaam en e-mailadres, wanneer je ons een e-mail stuurt of een reactie post.
InspiRoute.com maakt geen gebruik van cookies die persoonsgegevens verzamelen. Voor de bepalingen omtrent het gebruik van cookies (zie hierna “Cookies?”).

Doel?

Inspiroute.com verzamelt niet meer gegevens dan strikt noodzakelijk zijn voor de goede werking van deze site.

Je gegevens worden niet doorgegeven aan derden, maar er worden wel cookies gebruikt om jou te identificeren als bezoeker en om je ervaring op onze website te optimaliseren. Onze cookies maken het ook mogelijk om webpagina’s te delen via sociale netwerken. Hierna vind je een volledig overzicht van de gebruikte cookies (zie “Cookies?).

Duur?

Je persoonsgegevens worden door InspiRoute.com bewaard en verwerkt voor een periode die noodzakelijk is in functie van de doeleinden van de verwerking.

Je persoonsgegevens worden maximaal tot 5 jaar na het laatste gebruik bijgehouden.

Veiligheid?

InspiRoute.com spant zich in om de verkregen gegevens zo goed mogelijk te beveiligen.

In geen geval kan InspiRoute.com aansprakelijk worden geacht voor enige directe of indirecte schade die voortvloeit uit een foutief of onrechtmatig gebruik door een derde van de persoonsgegevens.

De website kan ook links, hyperlinks of referenties bevatten naar andere sites, die wij niet controleren en waarop deze Privacy & Cookie Policy niet van toepassing is. Deze sites worden niet beheerd door InspiRoute.com en wij zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van de website waarnaar verwezen wordt en ook niet voor de aanbiedingen, producten of diensten die erop vermeld worden. Lees dus aandachtig elk privacyreglement van elke site die je bezoekt.

Uiteraard dien je zelf ook de nodige maatregelen te nemen, onder andere door elke niet toegestane toegang tot jouw gegevens te voorkomen. Je bent dus als enige verantwoordelijk voor het gebruik dat wordt gemaakt vanaf de website van jouw computer, IP-adres en van jouw identificatiegegevens, alsook voor de vertrouwelijkheid ervan.

Rechten?

Je hebt altijd het recht om jouw bewaarde persoonsgegevens op te vragen en in te kijken, te (laten) wijzigen of te (laten) schrappen.

Je kan hiervoor een mail sturen naar info@inspiroute.com.

Eventueel kan klacht ingediend worden bij de Gegevensbeschermingsautoriteit (België).

Cookies?

InspiRoute.com is niet verantwoordelijk voor het privacybeleid van de diensten waarop wij een beroep doen voor de goede werking van deze blog, maar wij verwijzen er wel naar zodat je de nodige informatie kan vinden.

Je toestemming om onze cookies te accepteren wordt automatisch gegeven bij een bezoek aan onze website. (Onze cookies verzamelen geen persoonlijke informatie)

Inspiroute.com doet beroep op volgende diensten:

1. WordPress.org

Deze blog draait op WordPress.org. Het cms slaat het e-mailadres op dat jij gebruikt wanneer je een reactie achterlaat onder een artikel op deze site. Het invoeren van je mailadres is trouwens verplicht. Voornamelijk om spam tegen te gaan. Het ingeven van de url van jouw blog of website is niet verplicht. Je kan als je dat wil ook reageren onder een pseudoniem.

Privacyvoorwaarden WordPress.org

2. One.com

Deze site wordt gehost door One.com. Ook zij kunnen bepaalde gegevens bewaren. Je moet dan vooral denken aan IP-adressen en dergelijke.

Privacyvoorwaarden One.com

3. Akismet

Akismet houdt een oogje in het zeil in een poging om de spam op deze blog binnen de perken te houden. Het verzamelt desgevallend e-mailadressen, alsook IP-adressen van kwaadwillenden.

Privacyvoorwaarden Akismet.com

4. Google Analytics

Omdat InspiRoute ernaar streeft dit blog voortdurend te verbeteren is het erg handig om bezoekersstatistieken bij te houden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van Google Analytics. Er werd overeengekomen om de IP-adressen te anonimiseren.

Privacyvoorwaarden Google Analytics

5. Instagram, Pinterest,..

Op deze site staan deelknoppen voor sociale medianetwerken. De code achter deze knoppen plaatst, bij gebruik, een cookie op je computer. Daarvoor gelden de privacyregels van deze netwerken. InspiRoute.com heeft geen invloed, en draagt ook geen verantwoordelijkheid voor wat deze netwerken met jouw gegevens doen, of wat andere gebruikers van sociale media met jouw informatie doen.

5. Andere cookies

Deze site maakt gebruik van:

a) Functionele cookies

Bedoeld om jou het surfen naar en op dit blog te vergemakkelijken. Zo wordt bijvoorbeeld het internetadres van InspiRoute.com opgeslagen in de browser, of kunnen de benodigde gegevens (je naam en mailadres automatisch worden ingevuld).

b) Analytische cookies

Deze cookies zijn nodig om bezoekersstatistieken te kunnen bijhouden en een idee te krijgen over je gedrag op de site. Dit helpt om de site voortdurend te verbeteren (zie Google Anaytics).