Citadel van Namen

De Citadel van Namen is een historische vesting die hoog boven de stad Namen uittorent.  De bouw ervan begon in de Romeinse tijd, maar het grootste deel van de huidige structuur dateert uit de 19e eeuw.  De citadel is een van de grootste citadellen van Europa en kenmerkt zich vooral door een netwerk van eindeloze ondergrondse galerijen.

De Citadel ligt op de heuvel waar de Samber en de Maas samenkomen. Deze strategische positie, op het kruispunt van verschillende internationale routes, heeft de Citadel tot een belangrijke plaats in Europa gemaakt.  Er is dan ook door de eeuwen heen fel om de burcht gevochten.

Tegenwoordig is de Citadel een toeristische trekpleister met musea, een park en een kabelbaan die je naar de top van de heuvel brengt, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad Namen en de Maasvallei. Bovendien worden er regelmatig culturele evenementen, concerten en tentoonstellingen georganiseerd in dit historische complex.  

Je kan de Citadel van Namen op verschillende manieren bezoeken. Je kan het complex op eigen gelegenheid ontdekken met een wandeling in het park, of je kan met een toeristisch treintje het hele terrein verkennen begeleid door een audio-toelichting met historische informatie. 

Ga zeker ook langs het Bezoekerscentrum Terra Nova en neem deel aan een ondergrondse rondleiding. In het bezoekerscentrum reis je aan de hand aan de hand van films, maquettes en documenten terug in de tijd, door de geschiedenis van Namen en de Citadel. In de ondergrondse rondleiding word je meegenomen door het militaire verleden van de Citadel, diep in het binnenste van de vesting. De rondleiding wordt opgeluisterd met beeld en geluid wat deze kennismaking tot een absolute aanrader maakt.

 

De citadel van Namen is een fascinerende plek die zowel geschiedenis als prachtige natuur combineert.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.