Kajakken

Ontdek de Ardennen vanop het water!

Kajakken op de Semois of de Lesse, of zelfs het uitgestrekte meer van Vieilles-Forges…aan jou de keuze! Je vindt deze activiteiten allemaal op ongeveer 20 tot 40 minuutjes rijden van de vakantiewoning.

Kajakken op de Semois

De Semois is een ideale rivier om te kajakken, zelfs voor beginners. In een rustig tempo, met af en toe een kleine stroomversnelling, peddel je door de prachtige en ongerepte natuur van de Ardennen. Je vaart langs pittoreske dorpjes, steile hellingen en groene weilanden. Het landschap is spannend en afwisselend en na elke bocht wacht je een nieuwe verrassing. Onderweg zijn er meer dan voldoende mogelijkheden om even aan te meren om een pauze te nemen of te picknicken.

De Semois is perfect bevaarbaar van Chiny tot aan de Maas en langsheen de rivier zijn er verschillende verhuurbedrijven te vinden.

Het dichtste bij zijn de verhuurbedrijven in:

– Haulmé (Fr): Canoë Semoy

– Alle (B): Les kayaks de Récréalle en Kajaks La Vanne

– Vresse (B): Kajak Capesemois

Op de derde zaterdag van maart en de eerste zaterdag van juni is het verboden te varen op de Semois i.v.m. de opening van respectievelijk de visserij op de forel en de algemene visvangst. Daarnaast is uiteraard de actuele waterstand belangrijk om te kunnen kajakken.

Kajakken op de Lesse

Dinant Evasion biedt twee kajaktrajecten aan op de Lesse:

– een korte afdaling (12 km), van Gendron tot Anseremme (3 uur)

– een langere (21 km), van Houyet tot Anseremme (5 uur)

Of je nu vertrekt vanuit Gendron of Houyet, de Lesse voert je kriskras mee langs weelderige, groene natuur, het adembenemend kasteel van Walzin en de indrukwekkende rotsen van Chaleux, een geklasseerd natuurmonument dat fier boven de Lesse uittorent.

De afvaart van 21 km tussen Houyet en Anseremme is ideaal voor een volledige dag ontspanning. Het parcours en de 2 dammen vormen geen grote moeilijkheden waardoor het toegankelijk is voor beginners en er geen bepaald sportniveau is vereist. Reken op 5 uur totaal escapisme terwijl je dit parcours aflegt.

Ben je echter niet van plan om 5 uur te peddelen, ga dan voor de afstand van 12 km, tussen Gendron en Anseremme. Je komt dan iets minder boslandschappen tegen, maar het kasteel van Walzin, de 2 dammen en de prachtige uitzichtpunten zullen de route voldoende pit geven. Deze afvaart, even mooi en exotisch als de lange versie, is de ideale optie voor wie liever meer van het landschap geniet en minder peddelt.

Aan de oevers van de rivier kun je genieten van verschillende restauratiemogelijkheden, picknickplaatsen, enz.

...en op het meer van Vieilles-Forges

In de Ardennen kan je niet alleen op de rivieren kajakken. Er is ook een meer dat er uitziet als één grote ongerepte vlakte. Het water van het meer van  Vieilles-Forges (Fr.) schittert in het hart van het grote bos. Hier krijgt het kanoën een avontuurlijk tintje… Al glijdend op het water krijgt het meer haast de allures van het noorden van Canada…

Je kan hier terecht bij Cap Ardennes Events dat ook tal van andere (water)activiteiten organiseert op en rond het meer.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.