Tabaksroute

Meer dan een eeuw speelde de tabaksteelt in de streek van Bouillon een belangrijke rol in het leven van de lokale bevolking. Het bepaalde ook de landschappen van de streek. 

Rond 1850 werd de tabaksteelt geïntroduceerd in de vallei van de Semois. Jaar na jaar breidde de teelt zich uit waardoor vele mensen er van konden leven. Zowat alle dorpen van de streek (Bohan, Rochehaut, Corbion, Frahan, Dohan en Botassart) kenden zo een nieuwe economische bloei en overal werden de typische tabaksdroogschuren gebouwd. Rond 1950 nam de productie echter af en vandaag is de tabaksteelt zo goed als verdwenen.

De tabaksroute bestaat uit 2 bewegwijzerde routes en brengt je langs dorpen waar er nog sporen zijn van de tabaksbouw. Onderweg krijg je prachtige landschappen en panorama’s te zien.

Route 1 (60 km) leidt je naar de dorpen Alle-sur-Semois, Vresse-sur-Semois, Membre, Bohan, Sugny een Laforêt.

Route 2 (70 km) leidt je naar Alle-sur-Semois, Rochehaut, Ucimont, Bouillon, Frahan en Poupehan.

Je kan de routes op elk gewenst punt aanvangen en volgen. Gidsen en folders met kaarten en beschrijvingen van de dorpen en informatie over de tabaksteelt zijn verkrijgbaar in de verschillende toeristische diensten. Je vindt ook een folder in de vakantiewoning.

Download de gpx-file
Route 1
60 km
Download de gpx-file
Route 2
70 km

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.