Avonturenparken

In de buurt van de vakantiewoning bevinden zich een aantal klim- en avonturenparken. Je balanceert hier tussen de bomen, slingert op reuzenschommels en zweeft aan zip-lijnen hoog boven de grond, waarbij de spanning en adrenaline door je lichaam giert!

CapNature

CapNature in Bertrix biedt een waaier aan activiteiten. De bedoeling is sport, milieu, gezelligheid, cultuur, erfgoed en authenticiteit samen te brengen.

Zo kan je er afdalen in een mijn en alles ontdekken over de leisteenontgining in de streek (LINK), maar je kan er ook klimmen in de bomen. Zowel beginners als echte durvers kunnen zich hier helemaal uitleven. Er zijn 6 parcoursen op verschillende hoogtes te vinden met tokkelbanen, hangbruggen, via Ferrata, apenbruggen en acrobatische netten,…

Je kan er ook paintballen en MTB’s huren.

TerrAltitude (Fr.)

Iets buiten Fumay (Fr.) ligt het avonturenpark TerrAltitude waar je verschillende activiteiten kan ondernemen. Zo is er indrukwekkend hoogteparcours met meer dan 100 klimelementen (touwmuren, stijgbeugels, hangende schommels, netten, bruggen, ladders, loopbruggen, trapezes en balken,..) verspreid over 5 ha bos. Het parcours is er voor iedereen. Sommige parcoursen zijn er al voor kinderen vanaf 4 jaar.

Je kan er ook zoals een echte stuntman een “free jump” doen op een valkussen, of je laten wegslingeren in een catapult. Je kan er ook paintballen en voor de kleintjes zijn er verschillende springkastelen.

Maar echt spectaculair is toch wel de “Fantasticable”. Via een lange kabel van iets meer dan een kilometer maak je een vlucht over de Maas. Je wordt met een jeep naar de top van de heuvel gebracht waarop zich het “lanceringsplatform” bevindt. Horizontaal liggend scheer je vervolgens met een snelheid van ongeveer 100 km per uur over de rivier. Vergeet ondertussen zeker niet van het prachtig uitzicht te genieten. 

Agimont Adventure

Het middeleeuws kasteel van Agimont (Link) vormt met zijn omgeving het unieke toneel voor originele (laser)paintbalgames en airsoftgames. Je kan er kiezen tussen 20 verschillende decors en speelvelden. Ieder terrein heeft zijn specifiek spel en specifieke missie die je moet volbrengen. Spelthema’s zijn bv. The Walking Dead, Starwars , Game of Thrones, een Western dorpje en zelfs Ewok-boomhutten.

Naast het paintballen, biedt Agimont Adventure ook 3 klimparcoursen aan tussen de bomen met elk hun een eigen moeilijkheidsgraad.

Elfy Park (Fr.)

In de bossen aan het Lac des Vieilles Forges vind je een avonturenpark waar zowel jongeren als ouderen zich kunnen uitleven. Het Elfy Park – voor families met kinderen vanaf 2 jaar – is geïnspireerd op de vele lokale Ardense legenden en verhalen die bevolkt worden door vreemde wezens, zoals kabouters, elfjes en “nutons” (Ardense dwergen). Tussen de bomen in het bos vind je er hun dorpen, huisjes, werkplaatsen en originele attracties, zoals o.a.: boomhutten, springnetten, kinderkarting, tokkelbanen, een reuzenschommel, glijbanen, zomersleeën, luchtkussens, een blotevoetenpad, enz…

Het park staat garant voor vele uren plezier voor het hele gezin!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.