Brouwerijen

Zuiver water is voor het maken van bier een essentieel ingrediënt.  Geen wonder dus dat de Ardennen niet alleen de bakermat zijn van drie bekende trappisten (Chimay, Orval en Rochefort), maar er ook tal van ambachtelijke brouwerijen en microbrouwerijen te vinden zijn. 

Sommige brouwerijen organiseren geleide bezoeken.  Je leert dan niet alleen over het bier en het brouwproces, maar je kan ook meteen het bier proeven en ter plaatse kopen. 

In de streek kan je onder andere volgende brouwerijen bezoeken: 

Invictus

Vlakbij de vakantiewoning in de bossen van le Croix-Scaille vind je deze ambachtelijke brouwerij.  Er worden 4 vaste bieren gebrouwen en 2 seizoensbiertjes.  Een bezoek is mogelijk tijdens het weekend.

Brasserie Rochehaut

In deze microbrouwerij wordt het bier gemaakt met water van een plaatselijke bron op nauwelijks 5 km van de brouwerij en met Waalse mout.  Er worden steeds 5 bieren van hoge gisting gebrouwen,  aangevuld met een tijdelijk biertje.  Tijdens een rondleiding vertelt de brouwer je alles over het productieproces en het bottelen van de bieren.  Na de rondleiding kan je alle bieren proeven. Reservatie is noodzakelijk.  (Bezoek je het dierenpark met het toeristisch treintje, dan passeer je ook langs de brouwerij waar met een kort klank- en lichtspel het werk van de brouwer in de kijker wordt gezet.)

Brasserie Caracole

In deze pittoreske brouwerij wordt het bier (Troublette, Saxo, Caracole en Nostradamus) nog steeds op traditionele wijze gebrouwen in ketels die op houtvuur verwarmd worden, zoals brouwers dat ook al in de 18e eeuw deden.  Tijdens de rondleiding leer je meer over de geschiedenis, de grondstoffen en het brouwproces.  Op het einde van het bezoek mag je proeven van de 4 bieren die er gebrouwen worden.  Je kan de brouwerij elke zaterdag- en zondagnamiddag bezoeken zonder reservatie, in juli en augustus kan dit ook op woensdagnamiddag.

Brasserie de la Lesse

In deze ambachtelijke brouwerij worden zoveel mogelijk biologische producten gebruikt en wordt er ook zo ecologisch mogelijk gebrouwen. Het hele jaar door worden er 3 bieren van hoge gisting gemaakt: Chinette, Cambrée en Roug-Croix.  In de lente en de zomer wordt dit aanbod uitgebreid met een blond bier en in de winter met een bruin bier.  Een geleid bezoek aan de brouwerij + proeverij kan steeds op reservatie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.