Winterpret

Als het goed heeft gesneeuwd in de Ardennen, dan is er niets leuker dan gauw je ski’s onderbinden en te genieten van de sprookjesachtige landschappen.  Skiën, langlaufen, sleeën of zelfs wandelingen met speciale sneeuwschoenen… In de winter krijgen de Ardennen een bergachtige sfeer.  Vlakbij de vakantiewoning kan je gaan langlaufen, op een goed half uurtje rijden vind je in Sedan (Fr.) niet alleen langlaufpistes, maar ook sleepistes en kan je gaan wandelen met sneeuwschoenen. 

Langlaufen in Gedinne

In de winter, en bij sneeuw uiteraard, kan je op 5 km afstand van de vakantiewoning gaan langlaufen op de pistes van la Croix-Scaille.  De vier mooie langlaufpistes (4, 7, 9 of 12 kilometer) liggen in het dorp Louette Saint-Pierre, in een plaatsje genaamd Malcampée.  

Omdat het plateau van la Croix-Scaille voor alle verkeer wordt afgesloten wanneer er gelanglaufd kan worden, kan je de pistes met de auto vanaf de vakantiewoning niet via de kortste weg bereiken.  Je rijdt dus het best naar het centrum van Gedinne en volgt dan de pijlen “Louette Saint-Pierre” en daarna “Ski de Fond”.  Wie wil kan uiteraard wel naar de pistes wandelen. 

Alle tochten vertrekken van aan de langlaufchalet.  Langs de weg richting de chalet is voldoende parkeerplaats. 

In de chalet verhuurt het VVV-kantoor langlaufmateriaal.  Ze beschikken over ongeveer 200 ski-paren +schoenen of botten en stokken.  De huurprijs bedraagt 9,5 € voor een hele dag. 

Als je over je eigen uitrusting beschikt, betaal je 1,50€ voor het toegangsrecht op de pistes. 

Er is geen vestiaire, maar je kan er wel je schoenen achterlaten. 

In de cafetaria kan je koude en warme dranken verkrijgen, picknick is toegestaan. 

Sleeën, langlaufen en wandelingen met sneeuwschoenen in Sedan

Op een steenworp van Sedan vind je het skigebied van La Chapelle. Hier kan je sleeën, langlaufen en wandelingen maken met speciale wandelschoenen!  Voor jonge en iets minder jonge liefhebbers van sleeën heb je hier een speciale sleepiste. Voor langlaufers zijn er maar liefst 35km aan loipes door het bos! Tenslotte kun je hier ook twee prachtige wandelingen maken met speciale sneeuwschoenen: eentje van 8 en eentje van 15km.  En om de dag af te sluiten, kan je je lekker opwarmen met een glas glühwein!  

Meer info vind je hier. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.