Kasteel van Bouillon

Het versterkte kasteel van Bouillon, dat op drie rotspieken staat en uitkijkt over de Semois en de stad, wordt met zijn doolhof van gangen en immense gewelfde kamers beschouwd als het oudste en meest interessante overblijfsel van het feodalisme in België.

De oorsprong van de eerste vestingwerken gaat terug tot de 8e eeuw en in de loop van de tijd werd het verbouwd tot een onneembare fort. Het kasteel is dan ook een echt militair fort, je vindt hier geen mooi ingerichte en gedecoreerde kamers.

Bij een bezoek betreed je het kasteel via de kantelburg en de ophaalbrug die gebouwd werden over de drie in de rots uitgehouwen grachten. Aan de hand van de plattegrond en de nummers op de muren word je, via nauwe trapjes en kleine gangen, langs de belangrijkste plaatsen geleid, zoals de voorraadkamer en de wachtpost uit de Hollandse periode, de trap van Vauban, het ereplein, de Godfried van Bouillonzaal, de vergeetput, de martelkamer en de top van de Oostenrijkse toren, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over de stad en de Semois. Luguber zijn de vergeetput, de martelkamer en verschillende tochtige gevangeniscellen.

Op de grote binnenplaats worden er van maart tot november op regelmatige tijdstippen roofvogelshows georganiseerd met uilen, arenden, buizerds, gieren en valken die tot bij jou komen. De valkenier geeft met plezier een extra woordje uitleg en laat de roofvogels ongelooflijke en adembenemende vluchten maken.

Noch leuker en indrukwekkender is een bezoek aan het kasteel bij avond. In de zomermaanden kan je het kasteel bezoeken met fakkellicht! Gewapend met je fakkel loop je als een echte ridder door de gangen en kerkers van het kasteel. Een gids, verkleed in middeleeuws thema, leidt je langs de belangrijkste plaatsen. De fakkeltocht eindigt boven op de Oostenrijkse toren met een prachtig nachtelijk uitzicht van 360° over de stad.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.