Kasteel van Vêves

Dit sprookjeskasteel dat fier op een rotsige heuveltop pronkt, wordt beschouwd als een van de mooiste middeleeuwse kastelen in België.

Al in 685 zou op deze plek een primitief kasteeltje hebben gestaan omwille van de gunstige ligging op de heuvel die de oude weg van Dinant naar Rochefort domineerde. In 1200 werd het kasteel verwoest, maar onmiddellijk heropgebouwd. Na een verwoestende brand in 1420 werd het kasteel gerestaureerd. Het kasteel bleef een fort tot het einde van de Middeleeuwen. Tijdens de Renaissance werden de gebouwen volledige getransformeerd en later, onder Lodewijk XV, werden vnl. de indeling en het interieur aan de noden van de tijd aangepast. Sindsdien heeft het kasteel zijn aanblik van 15e-eeuws kasteel met dikke muren en grote en kleine torens met spitse daken kunnen bewaren. Het met zorg gerestaureerde interieur omvat kostbare Franse, achttiende-eeuwse meubelen en familiesouvenirs.

Vandaag de dag kan je het kasteel, dat Doornroosje waardig is en dat al meer dan 800 jaar aan dezelfde familie toebehoort, bezoeken. Mis de schattenjacht en de leuke rondleidingen voor gezinnen met ridder- en prinsessenkostuums voor de kinderen niet!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.