Kerst

Tijdens de kerstperiode is er in de Ardennen altijd wel iets te doen. 

Kom in de kerststemming op een lokale kerstmarkt, geniet van een winterse boswandeling, en wie weet wordt het wel een witte kerst en kan je gaan langlaufen (link).

Enkele van de mooiste kerstmarkten in de buurt van de vakantiewoning vind je in:.

 

Charleville- Mézières (Fr.)

De historische Place Ducale vult zich ieder jaar met meer dan 30 chalets die enkel lokale en regionale specialiteiten aanbieden. Je vindt er een sprookjesbos met de Ardense legendes en tovertrollen en magische elfjes. Er is ook een kerstkermis aanwezig met o.a. een reuzenrad. Er worden kerstparades, concerten en vuurspektakels georganiseerd.

Ciney

In Ciney vind je in het park Saint-Roch een van de grootste kerstmarkten van Wallonië in een echt sprookjesdecor.  Onder een regen van lichtjes kun je maar liefst 270 kraampjes ontdekken met een ruim aanbod aan ambachtelijke producten. Op de Place Monceau vind je de “Fééries du Centre” met vooral veel animatie voor de kinderen en een schaatsbaan.

 

Maredsous

Maredsous heeft net zoals Ciney een heel sfeervolle kerstmarkt.  In de abdij van Maredsous word je helemaal ondergedompeld in een intieme kerstsfeer.   De talrijke kraampjes zijn net zoals de abdij prachtig verlicht.  Naast de traditionele ambachtslieden en kunstenaars die originele kerstcadeaus aanbieden, ligt de nadruk hier vooral op de regionale lekkernijen en dranken.  Aanrader is de kaasfondue met Maredsous-kaas, cranberries en appel en natuurlijk de Maredsous bieren.  Ieder weekend zijn er volop activiteiten om het allemaal nog wat leuker te maken.

Namen

In het centrum van de stad vind je bijna honderd chalets op en rond drie grote pleinen: het Place d’Armes, Place du Théâtre en Place de l’Ange.  Op dit laatste plein staat ook een 300 m² grote overdekte ijsbaan.

Ook hier  worden handgemaakte producten, sieraden, kerstartikelen en een groot aanbod van kerst gerelateerde lekkernijen aangeboden.  In het weekend worden er optredens van folkloristische groepen met dans en muziek georganiseerd.

 

Dinant

In Dinant worden er in de weekends tijdens de kerstperiode op verschillende plaatsen in de stad kleinere kerstmarkten georganiseerd.  Bv. op de befaamde Croisette langs de Maas.

De meest bijzondere kerstmarkt wordt georganiseerd juist ná kerstmis in de Citadel van Dinant.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.