Kasteel van Freÿr

Tussen Givet en Dinant, aan de oever van de Maas, bevindt zich het kasteel en de tuinen van Freÿr. Dit majestueus gelegen domein is erkend als “Uitzonderlijk erfgoed van Wallonië” en wordt regelmatig vergeleken met het paleis van Versailles.


Het kasteel werd gebouwd op de ruïnes van een oude versterkte burcht die in 1554 werd vernietigd. Aanvankelijk was het een renaissance-herenhuis, maar later werd het gebouw uitgebreid en aangepast in de 17e en 18e eeuw. Deze voormalige zomerresidentie van de hertogen van Beaufort-Spontin herbergt een verfijnd en kosmopolitisch interieur. De harmonieuze salons zijn ingericht en gedecoreerd door de 20 generaties die hier hebben gewoond.


In het kasteel kan je met je smartphone een gratis audiotour downloaden, maar er zijn ook overal borden te vinden met algemene informatie over de verschillende delen van het gebouw.


Naast het kasteel, is het ook absoluut de moeite om de schitterende tuinen te bezoeken. Je vindt hier meer dan 300 jaar oude sinaasappelbomen en een doolhof van maar liefst 6 kilometer lang. De tuinen werden geïnspireerd op het werk van de tuinman Le Nôtre, die in Versailles voor Lodewijk XIV werkte. De georganiseerde schoonheid van de tuin staat in schril contrast met de beboste hellingen en rotsen in de omgeving.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.