Kasteel van Hierges

Het kasteel van Hierges ligt op de grens van de Franse en de Belgische Ardennen. Het torent uit boven het charmante gelijknamige dorpje. Vanaf de ingang van het dorp kun je een pad volgen dat je meeneemt tot aan de voet van het kasteel.

 
De oorsprong van het kasteel zou teruggaan tot eind 9e eeuw. In de loop der eeuwen werd het kasteel verschillende malen vernietigd door brand, oorlogen en zelfs een terroristische aanslag. Het enige wat overbleef was het domein, een woongedeelte dat in het begin van de 19e eeuw werd ingericht op de plaats van de oude bijgebouwen en een kleine toren. Nu resten enkel de ruïnes van het kasteel met drie grote torens die boven Hierges uittorenen en een woongedeelte uit de Renaissance.

 
Vanaf verschillende plaatsen bij het kasteel heb je een prachtig uitzicht over het dorp en het omringende heuvellandschap. Voor het kasteel ligt een fraaie renaissance tuin en een Italiaanse tuin. Deze tuinen zien er nog min of meer zo uit als enkele honderden jaren geleden.


Het kasteel van Hierges kan alleen bezocht worden onder begeleiding van een gids die je uitgebreid kan vertellen over het roerige verleden van het kasteel.


Dit kasteel in Maaslandse stijl is een exacte kopie van het kasteel in het Belgische Beauraing.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.