Mullerthal trail – Route 1

We wandelden deze route in oktober 2019.  Hoewel we op dag 2 heel de dag in de regen wandelden, was de wandeling meer dan de moeite waard.

Dag 1 - Van Moersdorf naar Echternach

20,36 km – 420 hm

We parkeren onze auto in Moersdorf.  Via de Op d’Deiwelskopp bereiken we snel het Mullerthal trail.  We starten meteen met een stevige klim.  Eenmaal boven wandelen we door weidse open velden richting Mompach.  De trail loopt door het centrum van het dorp en gaat vervolgens via het bos naar Herborn.  Aan de kerk gaan we naar links tot we aan de bosrand van het bosreservaat “Hierberbësch” komen.  Via dit mooi beukenbos stappen we richting Echternach.  Wij maken hier een kleine zijsprong naar het gehucht Frombourg om te genieten van prachtige panoramische uitzichten.  De trail leidt ons echter verder via het bosgebied “Haard” en langs het meer van Echternach naar het centrum van Echternach, waar we zullen overnachten.

Dag 2 - Van Echternach naar Moersdorf

19,47 km – 538 hm

Na een verkwikkende nachtrust stappen we via het jaagpad langs de Sauer.  Na een aantal kilometers steken we de N10 over en beginnen we in het bos aan een mooie klim tussen indrukwekkende rotsformaties.  Wanneer we uit het bos komen, dalen we via een veldweg naar beneden door een open landschap.  Verderop dalen en stijgen we langs de bosrand om tenslotte steil af te dalen naar Rosport.  In Rosport houden we even halt aan het kasteel Tudor.  De trail loopt hier door het kasteelpark. We vervolgen onze weg – in de gietende regen – naar het mooie kerkje van Girsterklaus.  Hogerop aan een oude lavoir, slaan we links af.  We dalen nu naar de vallei van Girsterbaach.  Na een korte klim, dalen we opnieuw af naar een volgende vallei, deze van de Ginstergriecht.  We steken deze beek driemaal kort na elkaar over om dan zigzaggend naar omhoog te klimmen. Alweer een bijzonder mooie passage.  Na het bos volgt er een steile afdaling via een asfaltweg. Nog een paar kilometers nu naar Moersdorf, ons startpunt van gisteren.

Klik op de afbeelding om het gpx-bestand te openen.

Heerlijk slapen in Hôtel de la Sûre in het centrum van Echternach.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.