Naar de top van de Wurmberg

14,8 km – 582 hm

Op deze wandeling naar de Wurmberg (971 m) passeren we verschillende bekende klippen en proberen we 4 stempels te zetten in ons Harzer wandernadelboekje.

De Barenberg en de Schnarcherklippen

We vertrekken aan hotel/restaurant Villa Bodeblick in Schierke. We lopen hier het pad af dat naast de Kalte bode loopt richting Elend. We steken de rivier niet over maar blijven het pad volgen dat er vlak naast loopt. Net voor Elend, steken we een aantal maal een zijriviertje over via ijzeren brugjes en slaan dan rechts af. We volgen nu het Teufelsstiegpad dat stevig omhoog klimt richting de Barenberg (695 m). Ongeveer in de helft van de klim, stoppen we even aan een mooi uitzichtpunt over Elend. Hier vinden we stempel nr. 20. Na de Barenberg gaat het rechtdoor naar de Schnarcherklippen (stempel nr. 14). Via metalen trapjes kan je naar de top van de Nordliche Schnarcherklippe (671 m) klimmen. Verderop passeren we nog de Mauseklippe voor we links afslaan. We steken een groter bospad over en vervolgen onze weg. Voor we rechts afslaan zien we nog de Scherstorklippen aan onze linkerkant. Na enkele meters slaan we links af richting Kaffeehorst. Na een tijdje zien we de skipiste van Braunlage.

De Wurmberg

Bij het rustpunt Kaffeehorst zetten we stempel nr. 18 in ons boekje. De skipiste ligt nu vlak voor ons en we steken deze al stijgend naar de top van de Wurmberg tweemaal over. Voor stempel nr. 156 moeten we de metalen trap met 373 treden langs de skischans overwinnen. De inspanning loont de moeite met mooie uitzichten op Braunlage en de Brocken.

Terug naar Schierke

Na de afdaling van de Wurmberg zetten we onze weg verder naar Schierke. We passeren het Loipenhaus en slaan rechts af op een betonnen pad. Na enkele honderden meters slaan we links af en meteen naar rechts. We lopen nu op een brede grasweg naar de top van de Kleiner Winterberg (837m). Hierboven is het wandelpad een beetje zoek, maar uiteindelijk vinden we toch onze weg. Via een klein en smal pad op de flank van de berg, dalen we links af naar een groter bospad. We slaan hier rechts af. We volgen nu de Wurmbergsstieg naar beneden helemaal tot aan de rand van Schierke. Hier slaan we rechts af en vervolgens, na 300 meter, linksaf om terug aan ons startpunt te komen.

Klik op de afbeelding om het gpx-bestand te openen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.