Bootje varen

Naast het meer avontuurlijke kajakken op de Lesse of de Semois, kan je ook bootje varen op de Maas. Laat je meevoeren op het ritme van de rivier, dwars door feeërieke landschappen en langs de steile Ardense rotswanden die imposant de hoogte in priemen. Je kan op diverse manieren genieten van deze prachtige omgeving: je kan een elektrisch bootje huren dat je zelf bestuurt of je kan een heuse watercruise maken met een rondvaartboot.

Zelf met een elektrisch bootje varen op de Maas

Op verschillende plaatsen in België (Dinant) en Frankrijk (Haybes, Vireux en Givet (wend je hier tot de dienst “Capitainerie” in de haven)) kan je een elektrisch bootje zonder vaarbewijs huren om op de Maas te varen.

Het bootje dat je zelf bestuurt, is comfortabel, veilig, stil en milieuvriendelijk. Je kan met max. 7 personen inschepen. Besturen is heel eenvoudig en vergt geen speciale kennis, zelfs de kinderen kunnen het roer bedienen: een enkele hendel regelt de vaarrichting en snelheid! Een ideale formule om de pracht van de Maasoevers in alle vrijheid te bewonderen.

Gegidste boottochten op de Maas

Wil je liever niet zelf varen en meer te weten komen over de geschiedenis van de Maas, zowel aan Franse als Belgische zijde van de grens, dan kan je inschepen op een rondvaartboot.

FrankrijkNet over de grens, in Frankrijk, kan je inschepen op “Le Charlemagne”. Deze rondvaartboot vertrekt in de loop van het seizoen vanuit verschillende plaatsen (Givet, Haybes,…). Check zeker de website. Je kan een rondvaart ook combineren met een heerlijke maaltijd aan boord.

Dinant ⇒ In Dinant bieden zowel Dinant Evasion als Les Croisières Mosanes verschillende rondvaarten aan.

NamenIn Namen biedt Les Croisières Namur verschillende boottochten aan vanaf de brug van Jambes. De boottochten kunnen gecombineerd worden met een bezoek aan de Citadel van Namen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.