Domain de Chevetogne

Natuur en een beetje fantasie

Het voormalig kasteeldomein van Chevetogne van meer dan 500ha bos, park, vijvers en tuinen is een prachtig groen ontspanningspark waar groot en klein zich kan uitleven.   

Aangelegde tuinen

In het park vind je zo’n tiental aangelegde tuinen: een Engelse tuin, een Franse tuin, een Japanse tuin, een haagbeuktuin, een geneeskrachtige plantentuin,… maar ook tuinen met tot de verbeelding sprekende benamingen zoals de moestuin der begeerte of de bramengekte… 

Verschillende thema wandelingen verbinden de tuinen met elkaar.

Talloze speeltuinen

De kleinsten kunnen zich helemaal uitleven in verschillende avontuurlijke thema-speeltuinen. Zo kunnen kinderen van 3 tot 7 jaar in de speeltuin “het Russisch kasteel”  tussen de torens spelen.  Er zijn ook glijbanen die zijn omgeven door slotgrachten die als zandbak dienen. Het Elfenplein wordt gekenmerkt door mooie organische vormen en toverachtige kleuren. In de Waterspeeltuin kunnen kinderen dan weer met water spelen. Heerlijk tijdens de warme zomermaanden! Dankzij een vernuftig systeem van dammen en pompen doen ze het water door alle kanalen lopen. Verder zijn er o.a. Nog: de Ros Beiaard speeltuin, de verloren goudmijn, de boomhutten,… 

Bijzondere musea

In het Museum van Natuurlijke Verhalen, gevestigd in het kasteel van het domein, (her)ontdek je, omringd door fabelachtige decors en voorwerpen, de mooiste jeugdliteratuur over de natuur.  Het Nature Extraordinary Museum  is dan weer gewijd aan de mooie, schilderachtige en sublieme natuur. Je maakt er kennis met vergaderende kikkers, een sirene van de zuidelijke zeeën, de Minotaurus.  Je vindt er een wonderkamer of rariteitenkabinet en je kan er in honderden boeiende boeken bladeren. 

Kinderboerderij

Er is een leuke kinderboerderij waar kinderen tot 10 jaar kunnen kennismaken met konijnen, duiven, kwartels, kippen, hanen, kuikens, geiten en pony’s. Natuurlijk mogen de dieren geaaid worden. Ook het voeren met speciaal voer is toegestaan. Er wordt er aandacht besteed aan de plantenwereld. Hoe groeit een zaadje bv. uit tot een plant. In de moestuin kunnen de kinderen meehelpen met planten en oogsten. 

Openluchtzwembad

n de zomermaanden kunnen bezoekers, zonder extra kosten, een verfrissende duik nemen in het openluchtzwembad. Rondom zijn er grote zonneweiden.  Er is ook een kinderbadje waar de kleinsten zich op hun gemak kunnen amuseren.  Er zijn kleedhokjes en lockers voorzien. 

zwembad12

En verder nog...

minigolfen, bootje varen op het meer of kanoën, een ritje te paard, tennis-,volleybal-, basketbal en mini-voetbalterreinen, een ritje met het toeristisch treintje en verschillende restaurants en brasserieën.. 

Van mei tot november worden er ook allerlei evenementen georganiseerd. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.