Wildparken

De Ardense bossen vormen het leefgebied voor allerlei wilde dieren zoals herten, wilde zwijnen, vossen, eekhoorns, wasberen, bevers, lynxen en vele (roof)vogels.

Je kan deze wilde dieren spotten in hun natuurlijke habitat, het bos, of – makkelijker en leuker voor de kinderen – in een wildpark waar dieren halfvrij leven.

Wildpark domein grotten van Han

Het Wildpark van het domein van de grotten van Han, dat 250 hectare groot is, strekt zich uit over een massief boven de beroemde grotten van Han.

Je kan er bedreigde diersoorten observeren zoals de Europese bizon of het Przewalskipaard. Maar je kan ook van dichtbij en zonder enig gevaar de belangrijkste wilde dieren uit onze streken zoals de wolf, de lynx, het hert of de beer bekijken. Dit park is het enige Belgische dierenreservaat dat de Europese “Big Five” herbergt: de wolf, de beer, de Europese bizon, de lynx en de veelvraat.

Je kan het wildpark op 2 manieren bezoeken: ofwel met het safaritreintje dat vertrekt in het dorpscentrum van Han-sur-Lesse ofwel te voet. Langs het wandelpad van 5 km dat door het park slingert, kan je de dieren in het wildpark op een heel andere manier benaderen. Op je weg vind je uitkijkposten, banken en picknicktafels om je bezoek nog aangenamer te maken. Na 2,5 km heb je de mogelijkheid om de wandeling te beëindigen en een shuttle te nemen naar het berenverblijf.

Een bezoek aan het wildpark kan je uiteraard combineren met een bezoek aan de beroemde grotten van Han.

Wildpark van Rochehaut

Het dierenpark aan de ingang van het dorp Rochehaut herbergt een veertigtal diersoorten uit binnen- en buitenland. De meeste dieren die er leven zijn boerderij-, grasland en bosdieren uit de Ardennen. Je vindt er echter ook een aantal meer exotische en originele soorten.
Op een domein van 40 hectaren leven de dieren in gedeeltelijke vrijheid. Alles staat in het teken van hun welzijn.
Je ontdekt het park aan boord van een toeristisch treintje dat vertrekt in het centrum van het dorp tegenover La Taverne de la Fermette. De rit duurt ongeveer een uurtje.

Wildpark van Bouillon

In het wildpark van Bouillon kan je langs een wandelroute van een 2-tal kilometer kennismaken met meer dan 60 verschillende diersoorten. In een bosrijk park van 13 hectaren vind je niet alleen niet alleen lokale fauna (herten, everzwijnen, mouflons,…), maar ook verrassende, zeldzame en exotische diersoorten (apen, beren, wallaby’s,…).
Na de wandeling kan je op het terras of in het restaurant genieten van een hapje en een drankje.  De kindjes kunnen zich nog heerlijk uitleven in de speeltuin.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.