Door de bossen van het Pays des Collines

18 km – 352 hm

Knooppunten: 35-36-338-8-1-12-22-9-93-3-36-35

Deze knooppuntenwandeling vertrekt aan het kerkhof van het dorpje Saint-Saveur, waar je gemakkelijk kan parkeren.

Je wandelt door drie aaneengesloten bossen (Bois d’Hubermont, Bois d’Antoing en Bois de Leuze) in de streek “Pays des Collines” in de provincie Henegouwen in Wallonië. De paden in het bos zijn niet altijd gemakkelijk begaanbaar en kunnen er zeer modderig (lees: glibberig) bijliggen.  Goede wandelschoenen en balans zijn dus vereist ;-).

Het Pays des Collines

Het Pays des Collines, net over de taalgrens in Henegouwen, kan je omschrijven als de Vlaamse Ardennen van Wallonië.  De beboste heuvelkam die de hoogste toppen van de streek omvat (de Kluisberg (141 m), de Muziekberg (133 m), de Pottelberg (157 m), de Hoppeberg (148 m) en de Rhodesberg (153 m)) vormt de (taal)grens tussen de twee gebieden. 

De streek bevindt zicht tussen Doornik en Brussel, in het gebied tussen de Schelde en de Dender.  Het authentiek en landelijk gebleven “land van de heuvels” wordt naast de steile, beboste heuveltoppen vooral gekenmerkt door beken, vergezichten, boerderijen en kapelletjes.

In 1997 werd het gebied tot natuurpak (Parc Naturel du Pays des Collines) verklaard.

Le calvaire du Dieu des Monts

Op de hoogten van Frasnes-lez-Buissenal, werd in 1793 le calvaire du Dieu des Monts (de Calvarieberg van de God van de bergen) opgericht door kooplieden die op deze plaats waren ontsnapt aan een aanval van struikrovers.

In 2017 werd dit monument en de drie houten beelden: Christus aan het kruis, de Maagd Maria en de heilige Johannes volledig gerestaureerd.

Klik op de afbeelding om het gpx-bestand te openen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.