Les mestures – Bewegwijzerde wandeling in Gedinne

15 km – 600 hm

Bewegwijzerd: blauwe driehoek (3)

De wandeling verbindt Gedinne, Louette-Saint-Pierre en Houdremont via voornamelijk rustige landwegen. Vanaf het vertrek tot aan de Ferme de Longchamps loopt het parcours samen met de GR126.

Vanuit Gedinne tot net voor de ingang van het dorp Louette-Saint-Pierre loopt de wandeling langs rustige asfaltbaantjes. Nadat je in Louette-Saint-Pierre het riviertje de Houille bent overgestoken, volg je een grindpad. Dit pad gaat over in een brede bosweg dat klimt naar de Ferme de Longchamps. Hier sla je linksaf en volg je opnieuw de baan naar Houdremont. Vanuit dit dorp loop je terug naar Louette-Saint-Pierre via het traject van de oude buurtspoorlijn 553 die in het begin van de 20e eeuw Gedinne met Vresse verbond. Bij het verlaten van het dorp, sla je rechtsaf de Vieux chemin de Gedinne in om zo terug naar het centrum van Gedinne te wandelen (opm.: wij vonden de bewegwijzering op dit punt wel niet echt duidelijk).

Besluit: een mooie, aangename en afwisselende wandeling langs gemakkelijk begaanbare paden en zonder grote hoogteverschillen.

Klik op de afbeelding om het gpx-bestand te openen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.