Lusje Transardennaise

.20 km – 624 hm

Vanuit Masbourg kan je in een lus één van de mooiste stukje van de Transardennaise wandelen. 

De eerste 2 km van de wandeling  verlopen via een brede asfaltweg en het gaat meteen flink omhoog (beklimming van le Stoquache met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,7% met soms stukken tot 12%).

In een bocht nemen we een parallelle bosweg die nog licht verder stijgt alvorens vervolgens geleidelijk af te dalen naar het openluchtmuseum van het Domaine du Fourneau Saint-Michel.

Hier volgt de Transardennaise even de drukke weg van Nassogne – Saint-Hubert, maar na 500 m. steken we de weg over en vervolgen we onze weg  over een stijgend, verkeersvrij asfaltwegje langs de beek la Diglette. Op een kruising van boswegen aan een bankje gaat de route naar links.  We dalen nu gedurende een viertal kilometer af om vervolgens weer te klimmen naar Nassonge.

Rechts van de kerk van Nassogne loopt de route over een asfaltbaantje in een rustige vallei. Eens beneden loopt het links weer zacht omhoog. We passeren een paar stroken bos, om vervolgens af te dalen met een prachtig zicht over Masbourg, startpunt van de wandeling.

La Transardennaise

La Transardennaise of de Transardense wandelroute is een van de mooiste en bekendste trekkingroutes op Waals grondgebied. Dit parcours verbindt de 160 km tussen La-Roche-en-Ardenne en Bouillon in 7 etappes.

De Transardennaise is een route van  La Maison de la Randonnée – GTA Belgique vzw  en is prima gemarkeerd met geverfde geelwitte streepjes

De route is in één richting gemarkeerd, van La Roche naar Bouillon en doorkruist de authentieke Ardense bossen  en de prachtige valleien van de Lesse, de Ourthe en de Semois.

Je kan de trekking uiteraard zelf volledig voorbereiden en wandelen, maar wie dat niet ziet zitten kan, een beroep doen op één van de verschillende organisaties (bv. Europ’Aventure) die de tocht voor jou volledig naar eigen wens organiseren.  Zo regelen ze voor jou bv. bagagevervoer, overnachtingen, maaltijden of een gids…

Domaine du Fourneau Saint-Michel

Dit provenciaal domein bestaat uit 2 delen:

  • enerzijds een openluchtmuseum dat gewijd is aan de architectuur en de Ardense levensstijl van vroeger. In een mooi natuurkader heeft men per streek op traditionele wijze woningen, boerderijen, een school en een kapel heropgebouwd of nagebouwd. Zo krijg je een beeld van hoe het Ardense landelijke leven er vroeger aan toe ging.  
  • anderzijds een museum dat gewijd is aan de ijzerindustrie.  Een uitzonderlijke hoogoven uit de 18e eeuw getuigt van de oude ijzerindustrie.

Klik op de afbeelding om het gpx-bestand te openen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.