Rondje Spa-Malmedy-Stavelot-Coo

86 km – 1580 hm

Mooie klimrit vanuit het centrum van Spa. De rit start met een rustige klim naar het meer van Warfaaz. Daarna klimt het gestaag verder naar Hockai en Ovifat.  Na het meer van Robertville dalen we af richting Malmedy via een stukje Ravel.  In Malmedy klimt de rit met soms stukjes van 20% via de Route du Panorma naar  Bellevaux. 

Na een steile afdaling naar het centrum van Stavelot volgt opnieuw een stevige klim. Op de top van de côte Hénumont kan je even naar adem happen bij een bankje en genieten van het prachtig uitzicht op Stavelot.  Wie deze beklimming nog niet uitdagend genoeg vindt, kan na de afdaling links afslaan en  de beruchte Stockeu beklimmen.  In Hénumont komt de rit weer samen en gaat het richting Wanne.  Op het dorpsplein in Wanne kan je even bijtanken in La Métairie.

Na Wanne daalt de rit af naar Trois-Pont en Coo.  We rijden verder naar la Gleize en kiezen hier voor een alternatieve klim naar de top van de Rosier, maar wie wil kan rechts afslaan richting Ruy om de oostelijke en meest bekende kant van de Rosier te beklimmen.  Op de top van de Rosier komt de rit weer samen om terug af te dalen naar het centrum van Spa.

Klik op de afbeelding om het gpx-bestand te openen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.