Wildzwemmen

Een duik in een meer, ploeteren in de rivier, meedrijven met de stroom…geen betere manier om te genieten van de natuur!

Zwemmen in de Semois

Het water van de Semois is van zo’n goede kwaliteit dat je op verschillende plekken een frisse duik kan nemen midden in het weelderige Ardense landschap. Zwemmen is toegelaten van 1 juni tot 30 september.  Aangezien de bedding van de Semois bestaat uit rotsen en keien zijn waterschoenen aan te raden.

In Vresse-sur-Semois vind je aan le Pont Saint-Lambert, vlakbij het centrum, een leuke zwemzone. Er zijn kleedhokjes, een gezellige ligweide, picknickbanken en je kan er zalig zwemmen in de Semois. In de zomer staat er steevast een ijskar en ook de horeca van Vresse is vlakbij.

In Alle-sur-Semois beschikt Récréalle over een zwemzone die door het Waals Gewest erkend en beschreven wordt als van uitstekende kwaliteit. De oevers zijn er onderhouden en je kan tal van andere activiteiten doen (kajak, waterfietsen, minigolf,…).

In Membre vind je vlak aan de brug ook een kleine zwemzone. Er is parkeerplaats aan het water en vanop het terras van café Le Tourbillon kan je genieten van alle waterpret.

Bouillon heeft twee zwemzones. Vlakbij de Pont de la Pulie of Pont de Cordemoy vind je op de rechteroever van de Semois – aan de overkant van het kasteel – een zwemzone met grasstrand. De andere zwemzone vind je aan de Pont de France. Dit is een authentieke 19e– eeuwse brug met een strand van 142 meter midden in de natuur.

In Herbeumont vind je “la plage de Nawés” en het kleinere “la plage de l’Antrogne”.

La plage de Nawés bevindt zich aan de voet van de indrukwekkende viaduct van de Conques (komende van Bertrix, neem je de richting “La Gerenne”, net voor de brug van de RAVel). Deze zwemplaats bevindt zich stroomopwaarts van de stuwdam waardoor steeds een waterpeil van ongeveer 1 meter behouden blijft. Er zijn kleedhokjes en bankjes aanwezig en deze plek is ook toegankelijk voor mensen met een beperkte mobiliteit. De toegangsweg is immers makkelijk begaanbaar en je kan de rivier betreden via een licht afhellend vlak.

Het kleinere plage de l’Antrogne vind je aan de samenvloeiing van de Semois en het Antrogne-beekje, rechtover l’Hostellerie le Prieuré de Conques. Deze zwemplaats is meer geschikt voor de allerkleinsten die hier vrolijk kunnen ploeteren. Je vindt er ook een barbecue, ideaal voor een gezellige familie-uitstap.

Het meer van Vieilles-Forges (Fr.)

Net over de grens, in de Franse Ardennen vind je het prachtige meer van Vieilles-Forges van meer dan 150 Ha groot. Het fijne zandstrand nodigt uit om te relaxen en te genieten van het water. Het strand kreeg het label van “blauwe vlag” toegekend, een kwaliteitslabel voor duurzaam toerisme. In juli en augustus is er toezicht. Je kan hier niet alleen komen zwemmen. Rondom het meer zijn er meerdere activiteiten te doen (bv kajakken)

De zwemvijver van Libramont

Le Plan d’Eau van Libramont (Avenue de Houffalize 46, Libramont) houdt het midden tussen een buitenzwembad en een meer. De ideale plek om op een warme zomerdag wat verfrissing te zoeken. Het is een natuurlijk XXL-zwembad omgeven door gras. Het is tweemaal groter dan een olympisch zwembad, dus plaats genoeg voor iedereen om te zwemmen in de natuur. Je kan er zwemmen van 15 juni tot 15 september. De toegang is gratis. Je kan er gemakkelijk parkeren en vlakbij vind je ook een speeltuin voor de kleintjes.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.